|
buburuza
|
 |
« on: August 06, 2008, 10:21:34 AM » |
|
Buna ziua,dragi prieteni!M-am bucurat nespus,daca se poate spune asa,cind am descoperit acest forum si incep prin a va spune ca doresc sa ma primiti in mijlocul vostru.Sint o persoana mai in virsta,am 56 de ani,dar am un suflet tinar,asa ca gindul bolii de care sufar mi-a retezat aripile,pur si simplu.Pina in luna ianuarie a acestui an,stiam ca am o hepatita cronica,nevirala,pe care o tineam in friu(asa mi se parea) cu regim alimentar,cu niste hepatoprotectoare(silimarina,liv 52)si cam atit.Medicul de familie pe lista caruia figuram ca pacient nu a considerat niciodata ca fiind necesara o consultatie la un gastroenterolog si m-a tinut in ograda proprie cu,eliberindu-mi in fiecare luna cite o reteta cu silimarina.In ianuarie,am facut o criza de ulcer(nu stiam de existenta lui)si am ajuns la Spitalul de urgenta Floreasca.Acolo,in urma unei ecografii abdominale ,mi s-a spus ca am ciroza hepatica.Nu va spun ce soc am facut .Cuvintul in sine m-a speriat atit de tare,incit am ramas inclestata cu miinile de patul pe care stateam pentru ecografie.Apoi a urmat Fundeniul...Acolo,intr-adevar,desi e un spital f. costisitor,afli totul sau aproape totul despre starea ta de sanatate.Medicul care s-a ocupat de mine a fost aproape sigur de la inceput ca boala mea este autoimuna,dar ,spre a avea argumente ,a efectuat o biopsie hepatica si in final un test de imunitate.Am ajuns abia acum la subiect.Acest test a relevat prezenta de anticorpi antinucleari ANA 11,3 moderat pozitiv,apoi anticorpi anti SM, 23,9.Ceea ce ma nemultumeste pe mine in prezent,este faptul ca medicul nu mi-a explicat ce inseamna asta,astfel incit eu,de cind am venit de la control,stau pe internet si caut .Acesti anticorpi,SM,se pare ca se gasesc exclusiv la bolnavii cu lupus eritematos.Ori eu nu cred sa am asa ceva.Ce ma sfatuiti voi sa fac?Ce medic,de ce specialitate,ma poate scoate din acest intuneric?Eu m-am gindit la un hematolog(am si trombocitopenie).Va rog sa ma ajutati.Doctorul meu de la Fundeni,pentru care am toata stima, mi-a spus sa merg acasa si sa revin peste 6 luni la control.Mentionez in afara de boala asta,mai am si gusa nodulara,hipertiroidism..Nu stiu daca se poate face tratament in cazul lipsei de imunitate ,poate stiti voi incotro s-o apuc!
|