forum.autoimun.com
September 08, 2010, 02:37:39 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: autoimun.com are forum!

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Sindromul antifosfolipidic  (Read 815 times)
Bogdan
Administrator
Newbie

View Profile Email
« on: July 06, 2008, 10:02:44 PM »

Dragii mei.

Multi cred ca imi stiti povestea, iar pentru cei care nu o stiu fac un mic rezumat. In martie 2006 am avut un episod de vedere dubla si staza papilara cu hemoragie in flacara (habar nu aveam ce inseamna atunci dar medicii mi-au spus ca e foarte grav si ca pot orbi in cateva luni daca nu ma tratez). Am inceput cautarile am fost trimis la neurologie, apoi la infectioase, apoi la orl unde mi-au gasit o infectie la ureche si au operat-o. Mi s-au facut 2 tomografe si 5 rmn-uri, nu se gasea cauza. Se vedeau anumite leziuni pe rmn dar nu se stia ce e cu ele. Pana la urma s-a lansat suspiciunea de scleroza multipla. Mi-am facut analize la neurologie si mi s-a spus ca nu prea pare sm, ca leziunile nu sunt in zone specifice pt sm si ca sunt destul de mici. Am mai cerut parerea unui medic din Ungaria care a spus ca e demielirare fara nici un dubiu (dupa imaginile rmn). Nu mai stiam ce sa cred, eram disperat, ajunsesem mai mult de cat orice sa imi doresc un diagnostic clar oricare ar fi el. Pana la urma sefa clinicii de neurologie din Tg Mures, Doamna Balasa (fiica medicului Ioan Pascu) mi-a spus ca ea se gandeste la o vasculita si m-a trimis la reumatologie la Doamna Georgescu (Spitalul Judetean Tg Mures). Aici am fost internat, mi s-au facut analizele de sange pentru auto-anticorpi si mi s-a gasit pozitiv testul pentru anticardiolipin, un anticorp care da tulburari de coagulare a sangelui. Mi s-a pus diagnosticul de Sindrom Antifosfolipidic sau Sindromul Hughes. Discutand cu medicii si cautand pe net am gasit multe relatari despre acest sindrom cum ca poate da simptome de scleroza multipla, ba chiar multi pacienti cu sindromul Hughes au fost initial diagnosticati cu scleroza multipla. De asemenea acest sindrom poate da o multitudine de manifestari neurologice si nu numai. Printre cele neurologice enumar pseudo-sm, pseudo-epilepsie, semipareze, parestezii, diplopie, tromboze.

Pentru cei interesati, puteti citi acest document despre manifestarile neurologice ale simptomului antifosfolipidic (pdf in lb engleza)http://rheumatology.oxfordjournals.org/cgi/reprint/42/2/200.pdf

La reumatologie am intalnit un om extraordinar, un barbat de 33 de ani diagnosticat cu poliartrita si spondilita anchilozanta. De abea putea sa se miste, are proteze in genunchi si solduri si are dureri crunte. Nu isi putea misca gatul sau coloana deloc. Pe omul acesta nu l-am vazut odata trist. Se culca zambind si se trezea zambind, e plin de umor si nu l-am auzit niciodata plangandu-se de conditia lui. Daca in primele zile prezenta lui imi trezea mila, acest sentiment s-a transformat in admiratie. Un om atat de tanar si in asa mare suferinta dar Dumnezeu nu a fost total neindurator si l-a inzestrat cu un psihic de invidiat. Omul acesta a avut curaj sa isi faca o familie, sa faca un copil sa mearga la munca in fiecare zi chiar daca ar fi putut sta acasa cu pensie de handicapat si chiar daca se deplaseaza ca Robocop (cum spunea el) si sa aiba curajul sa rada in fiecare zi despre el spunand ca e "handi-pac-pac" (handicapat). Pentru mine acest om e un exemplu de demnitate prin acceptare a unei sorti crunte cu zambetul pe buze. As fi vrut sa il puteti cunoaste cu totii, si poate astfel nu ne vom mai simti atat de disperati, chiar si cele mai crunte boli pot fi invinse zambind.

Multa sanatate,
Bogdan
« Last Edit: July 11, 2008, 12:22:27 PM by Bogdan » Logged
Pages: [1]
  Print  

Jump to: